Ha hiszed, ha nem. Elemzések:D

 

Sok tini nagyon komolyan veszi a horoszkópot. Nem baj ha az ember kicsit elhülyülget ezzel, de nem kell véresen komolyan venni. Ez csak egy  jó tanács volt, most viszont olvas inkább;)

 

http://infovilag.hu/data/images/2008-07/horoszkop.gif

Kos (03.21. - 04.20.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/kos_infobox.jpg
Fejjel megy a falnak, nem hiába hasonlítják a jegy szülötteit a Koshoz. Nem szereti a korlátokat, határokat, szabályokat. Mindig a tömeg középpontjában áll, szereti, ha figyelnek rá, s szívesen űz küzdősportokat. Őszinte, és becsületes, ugyanakkor nehéz természetét néhányan nem szeretik.

 

Bika (04.21. - 05.20.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/bika_infobox.jpg
A képzőművészet, zene, tánc különösen érdeklik. Kitartó, fejlett igazságérzettel rendelkezik, jobb nem újat húzni vele. Biztonságérzetet áraszt, s szereti barátait. Jóindulatú, szereti a kényelmet, a megszokások embere.Szinte sosem vállal kockázatot.

 

Ikrek (05.21. - 06.21.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/ikrek_infobox.jpg
Rengeteg barátot szerez, társasági lény. Legnagyobb fegyvere a nyelve, már tiniként is bárkit rábeszél bármire. Fanyar humorát mindenki értékeli, vitába azonban nem érdemes kezdeni vele. Szereti a jó társaságot, keresi az elfoglaltságot.

 

Rák (06.22. - 07.22.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/rak_infobox.jpg
Jobban szeret egyedül lenni, szeret olvasni, tanulni. Aggodalmaskodó, igényli a dícséretet. Szereti a megszokott dolgokat, ragaszkodik családjához. Makacs, de azért tanul hibáiból, s akit szívébe zár, azért mindent megtesz.

 

Oroszlán (07.23. - 08.22.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/oroszlan_infobox.jpg
Már tini korban is ő a legjobb szervező. Büszke és kitartó, s nem tűri, hogy mások előtt jelenetet rendezzenek. Felelősségérzettel rendelkezik, s barátai számíthatnak rá. Szeret szerepelni, szereti a szép dolgokat, s nem tűri az igazságtalanságot.

 

Szűz (08.23. - 09.22.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/szuz_infobox.jpg
Sérülékeny, és önbizalma nem túl nagy. Sértődékeny, ezért óvatosan kell bánni a szavakkal. Néha szereti sajnáltatni magát, és olykor hosszan fejti ki véleményét a dolgokról. Jó beszélgetőpartner, de meg kell szokni egyéni stílusát. Odaadó, segítőkész már tiniként is.

 

Mérleg (09.23. - 10.22.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/merleg_infobox.jpg
Számára a barátság a legfontosabb, mindig rengeteg ember veszi körül. Nagyszerű humora van, s vitában verhetetlen. Olykor határozatlan, s a tanulás sem a legkedveltebb elfoglaltsága. Szereti a szép dolgokat.

 

Skorpió (10.23. - 11.21.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/skorpio_infobox.jpg
Lázadó típus, szüleinek nincs könnyű dolga vele. Ha problémája van, azt nem mondja ki. Szeret kritizálni és csak felületes barátságokat köt. Csak az igazi szerelemben képes megmutatni egyéniségét. Befelé forduló, s bár nem látszik rajta, félénk.

 

Nyilas (11.22. - 12.21.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/nyilas_infobox.jpg
Önfejű, önállóságra törekszik. Nem szereti, ha ellenállásba ütközik, inkább félkészen hagy mindent. Szereti a különleges dolgokat, szeret olvasni. Szeret társaságba járni, s tudását is szívesen fitogtatja.

 

Bak (12.22. - 01.20.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/bak_infobox.jpg
Jó emlékezőképességű, szeret tanulni és olvasni. Nem nyílt típus, de otthon mindig szívesen segít. Problémáit általában nem osztja meg másokkal. Mindig nyugodt, olykor csendes típus. Kedves és nyugodt természete miatt mindenki szereti.

 

Vízöntő (01.21. - 02.19.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/vizonto_infobox.jpg
Segítőkész, mindenkit szeret és önálló. Szereti a változatosságot, az elfoglaltságot, szeretne valami nagyot véghez vinni, de nem érti, ha mások önállótlanok. Kíváncsi és türelmetlen, szereti a társaságot.

Halak (02.20. - 03.20.)

http://www.harmonet.hu/horoszkop_kepek/jegy_ikonok/halak_infobox.jpg
A halak tiniként is együttérző, kedves, és jó társaság. Néha álmodozó, és egyedül is éppen olyan jól szorakozik, mint másokkal. Mivel függő típus, idejében tájékoztatni kell a dohányzás, az alkohol rossz hatásáról.

Névelemzések:D

Bár a menüpont címe az hogy horoszkóp, kicsit üresnek éreztem ezt a részleget. Ezért úgy döntöttem, hogy viszek az oldalba még egy kis érdekességet. Itt névélemzések lesznek. De azt gondolhatjátok, hogy nem minden nevet rakok fel, hiszen elég hosszadalmas munka lenne az összes magyar nevet felsorolni. Ezért azt kérem tőletek, hogy ha nem találjátok meg a neveteket azok között amiket én felsorolok nektek, akkor ÍRJÁTOK MEG A FÓRUM: " Névelemzéseket ide kérjétek" című témába.Egyenlőre csak lányneveket teszek fel, de ha a fiúk is szeretnék látni nevük elemzését írják meg a fórumba. Egyenlőre csak a B betűig teszem fel a neveket, ha látom, hogy lesz erre a rovatra érdekélődésetek a fórumban, akkor folytatom tovább. Remélem felkeltettem érdeklődéseteket, és akkor írok is ide nektek egy pár kezdetleges nevet:D

 

 

 

"A" betűvel kezdődő nevek:

 

 

Andrea


Naptári napok:
Április 18.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 4.

Név jelentése:
Férfias

Név eredete:
Latinosított, görög eredetű név, az Andreasz (andreiosz) női változata

Név elemzése:
Az Andrea név segíthet gyorsan gondolkodó, okos, elemző személyiség kialakulásában. A név viselői gyakran küszködnek önbizalomhiánnyal, és sokszor érzik magányosnak magukat félreértések következményeképpen. Gyakori, hogy nem mondják ki, amire gondolnak. Elmélyült emberek, és keresik a lehetőséget, hogy hogyan lehetnek az emberiség hasznára. Érzelmeiket könnyebben kifejezik írásban, mint szóban, szeretnek olvasni.

Becenevek:
Andi, Andika, Andácska, Andri, Andrika

Idegen nyelvi változatai:
Andrea (angol, cseh, dán, német, holland, spanyol, szlovák, szlovén)
Andrée (francia)
Andrea, Andreja (horvát, szlovén)
Andreina (olasz)
Andreia (portugál)

Anna


Naptári napok:
Július 26.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 19.
Június 2.
Június 13.
Július 1.

Név jelentése:
Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj

Név eredete:
Héber eredetű

Név elemzése:
Az Anna név éles eszű személyiség kialakulását támogatja. A név viselői érzékenyek, ötletesek és fogékonyak a különféle művészeti ágakra. Szociális beállítottságúak, kedvesek, türelmesek másokkal. Olyannyira fontos számukra mások társasága, hogy az is előfordul, hogy szavaiknak túl nagy jelentőséget tulajdonítanak. Döntéseikben inkább az érzelmeikre hagyatkoznak mint a józan ész szavára. Mivel nagyon érzékenyen reagálnak mások szeretetére és bátorítására, többször válnak rövid szerelmi történetek szenvedő alanyává.

Becenevek:
Ani, Annika, Ancsi, Ancsa, Annácska, Panni, Pannácska, Panka, Anci, Ancsi, Panna, Pancsi, Nusi, Nusika

Idegen nyelvi változatai:
Ann, Anne (angol)
Annika (svéd, német)
Anne (francia)
Ana (román)

 

 
Ágnes


Naptári napok:
Január 21.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Január 28.
Március 6.
Június 8.
November 16.

Név jelentése:
Tiszta, szemérmes, szent, érintetlen, szűzies, tartózkodó

Név eredete:
Görög eredetű, a testi vagy lelki tulajdonságot kifejező Hagnész szóból ered

Név elemzése:
Az Ágnes név felelősségteljes, ösztönző, barátságos karakter kialakítását támogatja. Könnyedén fejezi ki magát, ritkán fordul elő, hogy ne találna szavakat. Olykor nem árt, ha egy kicsit visszafogja magát, mert lelkesedése esetleg elriaszthat másokat. Önbizalmának köszönhetően könnyen ismerkedik, sokan kedvelik természetes, könnyed, mosolygós egyénisége miatt. Ő maga is sokakat kedvel, és ritkán találkozik a magánnyal. Otthonát és munkahelyét is megtöltik barátai.

Becenevek:
Ági, Ágika, Ágica, Ágneska, Gigi, Gica, Ága, Ágnis, Ágni

 

 

 

 

"B" Betűvel kezdődő nevek:

 
Barbara


Naptári napok:
December 4.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Nincs ilyen

Név jelentése:
Barbár, nem görög nő, idegen

Név eredete:
Görög eredetű

Név elemzése:
A Barbara név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki különös érzékenységgel reagál a szépség különféle megnyilvánulásaira. Kedveli a művészetet, a természetet és minden mást is, amiben nyugalmat és egyensúlyt talál. Sokkal többet érzékel az életből, a körülötte zajló eseményekből, mint amit eszével felfog. Az is előfordul, hogy rácsodálkozik egy-egy gondolatára és eltűnődik eredetén. Ritkán élvezi azt a biztonságot, kiegyensúlyozottságot, amit a gondolkodás és az érzelmek fölötti uralom jelenthet, hiszen alapvetően a jó ösztönei irányítják.

Becenevek:
Barbi, Barbika, Barbus, Barácska, Babika, Babóka, Barabella, Babita

Idegen nyelvi változatai:
Barbora (cseh)
Barbara (angol)
Bárbara (spanyol)

 

Bella

Eredete:Olasz, Spanyol,

Jelentése: szép

Névnapok: augusztus 31, szeptember 1

Bernadett


Naptári napok:
Február 18.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Április 16.

Név jelentése:
Erős, mint a medve

Név eredete:
Germán-francia eredetű, a francia Bernadette névből

Név elemzése:
A Bernadett név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek fontosak az anyagi javak és jó üzleti érzéke van. Ügyes szervező, jól irányítja a munkálatokat, jól gazdálkodik az idővel, és mindemellett megvan a szükséges önbizalma ahhoz, hogy találékonysága érvényesülhessen. Gondolkodása gyakorlatias, igyekszik sikeres emberek társaságában tölteni az idejét. Kapcsolatait úgy használja, hogy azok a javára váljanak.

Becenevek:
Berni, Bernike, Bernácska, Nadett, Nadettka

Hírességek:
Gregor Bernadett - színésznő
Ferling Bernadett - kézilabdázó
Moór Bernadett - énekes
Kiss Bernadett - énekes
Temes Bernadett - kézilabdázó
Vágó Bernadett - énekes

"C,Cs" Betűvel kezdődő nevek:

Csilla


Naptári napok:
Április 22.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Március 22.
Június 2.
Augusztus 10.
November 22.

Név jelentése:
Csillog, csillag, káka, nád hajtása

Név eredete:
Vörösmarty Mihály névalkotása, egy köznév utolsó mássalhangzójának elhagyásával (csillag)

Név elemzése:
A Csilla név használata segíti az alkotókészség kialakulását gyakorlatias dolgokban. A név viselőjének ötletei általában eredetiek és találékonyak. Élvezi mások társaságát. A külső fontos a számára, mert ad arra, hogy mások mit gondolnak róla. Az emberek vonzónak találják kedvességét, és szívesen fordulnak hozzá problémáikkal. Bölcs tanácsot is sokszor ad, sajnálatos, hogy maga nem fogadja meg őket.

Becenevek:
Csillu, Csilluka, Csillácska, Csillus, Csilluska, Csilli, Csillike

Hírességek:
Auth Csilla - énekesnő
Csomor Csilla - színésznő
Hercezgh Csilla - színésznő
Molnár Csilla Andrea - szépségkirálynő
Pártos Csilla - színésznő
Szentpéteri Csilla - zongorista

"E" Betűvel kezdődő nevek:

Edina:

Naptári napok:
Február 26.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Nincs ilyen

Név jelentése:
Hedin városából való nő vagy állatbőr, bunda.

Név eredete:
Germán eredet?ű
Név elemzése:
Az Edina név okos, jó üzleti érzékkel rendelkező, felelősségteljes és a minőséget nagyon megbecsülő személyiség kialakulását támogatja. Komolyságot sugárzó jellem, semmit nem vesz könnyedén. Általában már fiatalon is érettebb, komolyabb egykorú társainál. A család és az otthon nagyon sokat jelent számára. Otthonában érzi magát biztonságban, ahol családja és legkedvesebb barátai körében lehet. Bármit is tűzzön ki maga elé, mindent megtesz annak érdekében, hogy célba is érjen, persze csak olyan módon, melyet helyesnek talál.

Becenevek:
Edi, Edike, Dina, Dinácska, Edus, Eduska, Eda, Dinus

Emese


Naptári napok:
Július 5.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Január 23.

Név jelentése:
Eme, anya, anyácska

Név eredete:
Magyar eredetű, a finnugor tövű Emesü névből

Név elemzése:
Az Emese név komoly, felelősségteljes, nyugodt személyiség kialakulását biztosíthatja. Diplomáciai érzéke kifinomult, stílusa kedves, lenyűgöző, könnyed, ezért sokan kedvelik társaságát. Mivel nagyon vágyik arra, hogy megértse mások gondolatait, érzelmeit, és ehhez igen magas érzelmi intelligenciával rendelkezik is, így olyan területeken kamatoztathatja adottságait leginkább, ahol ez szükséges. A név viselői családcentrikusak, mint tinik nagyon megértők és türelmesek.

Becenevek:
Mesi, Mesike, Mese, Emi, Emike, Emes, emeske

 

Enikő


Naptári napok:
Szeptember 15.

Naptárban nem szerepl? névnapok:
Április 16.

Név jelentése:
Szarvastehén

Név eredete:
Az Enikő női nevet Vörösmarty Mihály költőnk alkotta meg az ősi Enech névből.

Név elemzése:
Az Enikő név barátságos, kedves személyiség kialakulását támogatja. A név viselői otthonosan mozognak a m?vészet világában. Értékelik a minőséget, de életerejük, lelkesedésük nem mindig elég ahhoz, hogy valóra is váltsák álmaikat, kielégítsék szükségleteiket. Sokszor segítenek másoknak, de az is gyakran el?fordul velük, hogy túlságosan sokat foglalkoznak mások gondjaival.

"K" betűvel kezdődő nevek:

 
Katalin


Naptári napok:
Április 30.
November 25.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 13.
Március 9.
Május 9.
Szeptember 15.
December 31.

Név jelentése:
Tiszta

Név eredete:
Egyiptomi-görög-német-magyar eredetű

Név elemzése:
A Katalin név olyan személyiség kialakulásához járulhat hozzá, aki rendkívül élvezi mások társaságát, és mindig új arcokat szeretne megismerni. Ennek az egyéniségnek szinte lételeme a változás, gyorsan vág az esze, kreatív és sokoldalú. Nagyon szeret utazni, és olyan munkákat végez szívesen, melyekben használhatja ezeket az adottságait. Nehézségekbe azért ütközhet, mert az állandóság és nyugalom nagyon távol áll tőle.

Becenevek:
Kata, Katácska, Kati, Katika, Katinka, Kató, Katóka, Katus, Katuska, Katalinka, Katica, Katuci

Idegen nyelvi változatai:
Katharine, Katherine, Catherine, Kathleen, Kathryn, Katrin, Katrina, Kate, Katie (angol)
Katrín (arab)
Jekatyerina (bolgár, orosz)
Katerina (cseh)
Katharina - lásd még: Karina (dán)
Katariina, Katarina - lásd még: Karina (finn)
Catherine (francia)
Ekaterini, Katerina (görög)
Ekaterine (grúz)
Catharina, Katrijn, Katelijne (holland)
Katarina (horvát, szerb)
Caitlín (ír)
Katrín (izlandi)
Catharina (latin)
Katarzyna (lengyel)
Katharina (német)
Caterina (olasz)
Katarina (norvég, svéd)
Catarina (portugál)
Catalina (spanyol)
Katarína (szlovák)
Katerina (ukrán)

"L" Betűvel kezdődő nevek:

 

Lilla

Naptári napok:
Február 16.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Július 11.

Név jelentése:
Istentől született, születés, ólomszínű, kékes

Név eredete:
Csokonai Vitéz Mihály névalkotása, a Lídia és Lívia régi magyar becéz?jéb?l önállósult

Név elemzése:
A Lilla név független személyiség kialakulását támogatja. Bárminek is lásson neki, csak a saját szemszögéből szereti megközelíteni a dolgokat, és ha valaki vele tart, jobb, ha alkalmazkodik hozzá. Szeret egyedül dolgozni, megvalósítja elképzeléseit, kivitelezi ötleteit. Annyira erősen koncentrál a céljaira, hogy gyakran nem marad figyelme másokra, ami azt eredményezi, hogy sokszor a legegyértelműbb jelzéseket sem veszi észre. Mindezekből következik, hogy nehezen alakít ki harmonikus kapcsolatot másokkal.

Becenevek:
Lillácska, Lillu, Lilluka, Lillus, Lili

Hírességek:
Csokonai Lilla - író
Polyák Lilla - színművésznő
Turbuly Lilla - író
Vincze Lilla - énekesnő

"N" Betűvel kezdődő nevek:

 

Norbert

Naptári napok:
Június 6.

Naptárban nem szereplő névnapok:
nincs

Név jelentése:
északi fény

Név eredete:
Germán eredetű, a Norrberth névből

Név elemzése:
A Norbert név képessé teszi viselőjét arra, hogy ha vita vagy nézeteltérés esetén segítse a félreértések tisztázását és a harmónia visszaállítását. Érzelmi szinten befolyásolható, könnyen ismerkedik, barátkozik. Érdemes olyan területen elhelyezkednie, ahol kamatoztathatja nagyszerű diplomáciai érzékét, de nem nyomja a vállát semmilyen felelősség.

Becenevek:
Norbertke, Norbi, Norbika, Norcsi, Norcsika, Nori

Hírességek:
Garay Nagy Norbert - festőművész
Kiss Norbert - autóversenyző
Madaras Norbert - vízilabdázó
Növényi Norbert - bírkozó, színész
Rózsa Norbert - úszó
Savanya Norbert - úszó
Schobert Norbert - fitnessz-edző
Tóth Norbert - labdarúgó

"R" Betűvel kezdődő nevek:

 
Réka


Naptári napok:
November 10.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 6.
Augusztus 8.

Név jelentése:
Tiszta úrnő

Név eredete:
Török-hun-magyar eredetű, régi török név, a magyar mondákban Attila első feleségének neve, eredeti alakja Arikan

Név elemzése:
A Réka név felelősségteljes, gyakorlatias személyiség kialakulását támogatja, akinek jó üzleti érzéke van. Szinte mindenben sikeres, aminek csak nekifog, leginkább a vezetői pozíciók érdeklik, ahol felelőséggel dönthet. Ügyesen tudja megszervezni mások munkáját és erőforrásait, valamint rendelkezik együttérzéssel ahhoz, hogy jól megértsen másokat. Könnyen lehet, hogy már egészen fiatalon olyan helyzetekbe kerül, hogy fontos döntéseket kell hoznia. Ezek kialakításában csak saját magára számíthat.

Becenevek:
Rékácska, Réku, Rékuci, Rékus, Réci, Récike.

Rebeka

Eredete: Héber,

Jelentése: megkötöző, megigéző, megbabonázó vagy: jól táplált

Névnapok:

  • március 9
  • augusztus 30
  • szeptember 2

 

"Sz" Betűvel kezdődő nevek

Szilvia


Naptári napok:
November 13.

Naptárban nem szereplő névnapok:
November 3.

Név jelentése:
Erdő, erdei, erdő mellett lakó

Név eredete:
Latin eredetű, a Szilviusz férfinév női párja, a római mitológiában Rhea Silvia Numitor leánya, Romolus és Rémus anyja

Név elemzése:
Szilvia név gyakorlatias, független, jó üzleti érzékkel rendelkező személyiség kialakulását támogatja. Szabadságra és önállóságra vágyik, annak érdekében, hogy saját céljaira összpontosíthasson. Jó vezetői képességekkel rendelkezik, és nehezen viseli azokat a helyzeteket, amikor mások mondják meg neki, hogy mit kéne tennie. Figyelme középpontjában az anyagi siker van, de ha túl sok áldozatot hoz ennek érdekében, az problémát okozhat magánélete különböző területein.

Becenevek:
Szil, Szilke, Sziló, Szilvi, Szilvike, Szilva, Szilvácska, Szili, Szilike, Sziszi

Idegen nyelvi változatai:
Sylvia
Silvia

Hírességek:
Bach Szilvia - humorista
Bódi Szilvia - médiasztár
Péter Szabó Szilvia - énekes
Sass Szilvia - operaénekesnő

Szulamit:

Eredete: Héber,

Jelentése: az Énekek énekének nőalakjának nevéből

Névnapok:

június 29

október 22

november 17

( bocsi Szulci, de többet nem találtam erről a névről, de remélem ez is megteszi^^)

"T" betűvel kezdődő nevek:

 
Tímea


Naptári napok:
Május 3.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Január 20.
Március 11.

Név jelentése:
Jó, tisztelet

Név eredete:
Görög-magyar eredetű, Jókai Mór névalkotása

Név elemzése:
A Tímea név felelősségteljes, találékony, jó kifejezőkészséggel rendelkező és barátságos személyiség kialakulásához járulhat hozzá. Szívesen mond véleményt mindenről, természetesen és gördülékenyen fejezi ki magát szóban. Inkább arra kell egy kicsit odafigyelnie, hogy mások is szóhoz jussanak mellette. Környezete kedveli közvetlenségét és könnyedségét, ebben önbizalma sokat segíti. Munkájában és otthonában is kedveli mások társaságát.

Becenevek:
Tímeácska, Timi, Timike, Timus, Timuska, Timcsi, Timcsike

"V" betűvel kezdődő nevek:

 

Veronika

  Naptári napok:
Január 13.

Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 4.
Július 9.

Név jelentése:
Győzelmet hozó

Név eredete:
Görög-macedón-latin eredetű

Név elemzése:
A Veronika olyan személyiség kialakulását támogatja, aki találékony és alkotó. Bármi is foglalkoztatja, ha egy kicsit elmélyed benne, hamarosan sikereket ér el az adott területen. Ugyanakkor folyton folyvást új tapasztalatokra, kihívásokra vágyik, így ritkán fejezi be, amit elkezdett. Semmi sem ad neki békét vagy kielégülést, amit csinál. Amint a kihívás ereje alábbhagy, és megismeri a feladat nehézségeit, már más feladatra vágyik. Nyughatatlansága megnehezíti, hogy felelősségteljes, s

Oldalmenü
Szavazás
Melyik menüpontot szereted a legjobban?
Tini trend 2
Melyik áll jól ha...
Oscar fashion
Katasztrófák
Feng shui szerint
Naptár